Okul Öncesi Eğitime Destek ve Güneş Çocuklar

Okul Öncesi Eğitime Destek Projesi

Sosyo-ekonomik bakımdan alt gelir grubunda yer alan ailelerin (öncelikle okuma-yazma kurslarına devam eden yetişkinlerin çocuklarına yönelik olmak üzere); sosyal, kültürel ve eğitsel gelişimlerine katkı sağlayacak programlarla içinde bulundukları olumsuz çevre koşullarının en alt düzeye indirilmesi amaçlandı.

ABD’nin ikinci büyük mağaza zinciri Target Corporation, AMC alım ofisleri vasıtasıyla her yıl düzenlediği uluslararası bağış programı çerçevesinde özenle değerlendirilip seçilen sivil toplum kuruluşlarına çocukların eğitimlerine katkı sağlamak amaçlı bağışlarda bulunmaktadır. Ekim 2004-2005 yılları arasında uygulanan “Okul Öncesi Eğitime Destek” Projesi, 2004 yılı bağış programına Türkiye’den seçilen proje olması bakımından da önem teşkil etmektedir.

Güneş Çocuklar Projesi

YEKÜV & AMC iş birliği ile hayata geçirilen “Güneş Çocuklar” projesi, YEKÜV Nilüfer Gökay Orta Okulu’nda Kasım-Haziran 2004 yılları arasında uygulandı.

Alt gelir grubunda bulunan veliler bilinçlendirilirken, çocukların da kişisel gelişimlerine katkı sağlanması, gönüllülük bilincinin geliştirilmesi, özgüven ve motivasyonun arttırılması, eğitsel, kültürel ve sosyal alandaki başarıların ödüllendirilmesi amacıyla uygulanan projede aşağıda yer alan etkinlikler gerçekleştirildi.

  • “Çocukla İletişimde Engeller” Semineri / Psikolog Nedret Altuğ
  • “Aile İçi İletişim” Semineri / Psikolog Meltem Cantürk
  • “Ağız ve Diş Sağlığı” Semineri ve Bakımı / Diş Hekimleri Odası
  • Başarı Ödülleri
  • Drama, Spor, Dans, Müzik, Folklor ve Resim Aktivite Grupları
  • Motivasyon Şenliği
  • AMC Ziyareti

Proje kapsamında, YEKÜV Nilüfer Gökay Orta Okulu bünyesinde eğitim gören 600 öğrenciye ulaştırılan giysi armağanlarının hazırlanmasında da Güneş Çocuklar aktif olarak görev ve sorumluluk aldı.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir