“Her Destek Bir Umut” Projesi

Ülkemizin güneydoğusunu vuran ve 11 ilimizi etkileyen, elli binden fazla insanımızı kaybetmemize yol açan Kahramanmaraş merkezli depremle hepimiz derinden sarsıldık. Yaşadığımız bu büyük felaket dünyada da şu ana kadar 2023 yılı içinde gerçekleşen en büyük felaket olarak tarihe yazıldı. Binlerce ailenin yok olduğu, çocukların boynu bükük kimsesiz ve çaresiz kaldığı bu kabusun ortasında tutunacağımız tek dal yardımlaşma duygusu oldu.

Depremin açtığı yaraları birlikte sarma kararlılığıyla Vakıfça harekete geçerek “Her Destek Bir Umut” projesini başlattık. Proje kapsamında, 100 depremzede ortaokul öğrencisini, vakıf şartlarını sağladığı sürece üniversite eğitimlerini bitirene kadar karşılıksız eğitim burslarımızla destekleyecek ve tüm projelerimizden öncelikli olarak yararlanmalarını sağlayacağız. Gönderdiğimiz ilk armağan kutularımızın içine spor ayakkabı, eşofman, iç çamaşırı gibi ihtiyaç ürünlerine kavuşan öğrencilerin mutluluğu hepimizi çok duygulandırdı ve umudumuzu yeşerti.

Depremin gelecekte çocuk ve gençlerimizin hayatında meydana getireceği olumsuz etkileri hafifletmeyi ve onların eğitim hayatlarını kesintisiz sürdürmelerini hedeflediğimiz çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir