17 Ağustos 1999 Adapazarı-Gölcük Depremi sonrasında gerçekleştirdiğimiz projeler ve etkinlikler;
Castrol ve Türk Petrol işbirliğiyle “Daha İyi Günlere Doğru Hep Birlikte” diyerek “Moral Tırı”mızla çıktığımız yolda 22 Eylül-12 Ekim 1999 tarihleri arasında ulaştığımız İzmit, Adapazarı, Yalova ve Gölcük’te yaklaşık 2000 çocuğumuz, 150 gencimiz ve 200 yetişkinimiz ile bir araya geldik.
21 gün boyunca, pedagog, psikolog, psikiyatrist, öğretmen ve gönüllülerden oluşan toplam 93 kişilik ekiple birlikte gerçekleştirilen çalışma kapsamında, çadır kentlerde yaşayan çocuklarla boyama, kil & hamur atölye etkinlikleri, müzik, tiyatro, çizgi film seyirleri ve sportif faaliyetler düzenlenerek bir nebze olsun yaşadıkları travma ve olumsuz koşulları iyileştirilmeye çalışılırken; anne ve babalardan oluşan yetişkin gruplarına da terapi çalışmalarıyla destek verdik.
“Bebekler Ağlamasın” kampanyası ile depremin 6. günü Adapazarı’na bir kamyon bebek bezi ve bebek maması götürerek ihtiyaç sahibi aileleri tespit edip dağıtımını bizzat kendi ekibimizle gerçekleştirdik.
“Okul Zilleri Tüm Çocuklar İçin Çalsın” kampanyası düzenleyerek, imkanı olanlar için depremde zarar gören bir çocuğun ya da gencin eğitim giderlerinin üstlenilmesi adına “Gönüllü Eğitim Annesi ve Babası” için kamu oyuna çağrıda bulunduk. Gelen gönüllü başvuruların sayesinde yüzlerce çocuğun eğitim masraflarının gönüllüler tarafından karşılanmasına vesile olduk.
“Evimiz Sizin de Eviniz” kampanyası ile depremde anne babasını kaybeden ve İstanbul’da okuyan üniversiteli kızlara 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı Seniye Turaç Kız Yurdu Gençlik Evi’nin kapılarını açtık.
Gölcük Belediyesi, 8. Mekanize Turgayı ve YEKÜV işbirliği ile Gölcük Belediyesi Kongre Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen “Sünnet Şöleni” ile 50 depremzede çocuğun sünnet törenini gerçekleştirdik.
“Bebekler Ağlamasın” kampanyası çerçevesinde, Adapazarı’na yaptığımız ziyaretler sonucu depremzedelerin fiziki ihtiyaçlarının gelen yardımlarla hızla karşılanmaya başlandığını, ancak ciddi psikolojik desteğe ihtiyaç duyulduğunu gözlemledik. Bunun üzerine 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen depremden etkilenen bölgelerde, öncelikle çocuklar olmak üzere gençlere ve yetişkinlere pedagog, psikolog, psikiyatrist, öğretmen ve gönüllüler aracılığıyla ulaşıp sorunlarını paylaşmak ve çözümlenmesine destek olmak amacıyla “Sorunları Birlikte Paylaşalım” projesini başlattık.
Öğretmen Lojmanları Projesi Dönemin Körfez Kaymakamı, Castrol Madeni Yağlar San. Tic. AŞ Genel Müdürü ve YEKÜV Başkanın katılımıyla gerçekleştirilen açılışta 20 prefabrik ev ile deprem bölgesindeki öğretmenlerin göçünü önlemek ve eğitime devam etmeleri için motivasyon desteği sağlamayı amaçladık.
Çocuk Evi Rehabilitasyon Merkezi Projesi Castrol Medeni Yağlar San. Tic. AŞ, Adran Vakfı ve YEKÜV iş birliği ile açılan “Çocuk Evi Rehabilitasyon Merkezi”nde gerçekleştirilen sosyal, kültürel ve eğitimsel etkinliklerle deprem bölgesindeki çocukların gelişimlerine destek sağladık. Merkeze daha sonra Cağaloğlu İki Lions Kulübü katkısıyla Spor Birimi de eklendi.